3 роки в'язниці для екс-адвоката Трампа Майла Коена

12 ГРУДНЯ 2018 20:15

Суд Манхеттена засудив колишнього адвоката президента США Майкла Коена до 36 місяців позбавлення волі у справах про його роботу на Дональда Трампа. Юрист визнаний винним в порушенні закону про фінансування політичних кампаній, а також в дачі помилкові показань Конгресу на слухання про російське втручання у вибори, повідомляє Euro News.

Раніше Коен визнав, що підкупив передбачуваним коханкам Трампа, щоб вони не виступали з публічними заявами, що дискредитують політика. Адвокат казав, що отримав особисто від кандидата в президенти розпорядження заплатити 130 тисяч доларів порно-актрисі Стормі Деніелс і 150 тисяч колишньої моделі Playboy Карен Макдугал. Сам Трамп наполягав, що не мав любовних відносин з цими жінками.

Кілька місяців в'язниці суд призначив Коену за те, що він ввів в оману конгресменів, відповідаючи під присягою на питання про проект будівництва «Трамп-Тауер» в Москві. Коен невірно назвав терміни підготовки цього проекту і промовчав, що обговорював з американцем російського походження Феліксом Сейтер можливість узгодження цих планів з російською владою.

Світ, 12.12.2018 20:15