45 тисяч українців записалися в чергу вакцинації проти COVID-19

02 БЕРЕЗНЯ 2021 13:49

Відучора в Україні запрацював онлайн-сервіс запису до черги вакцинації проти COVID-19. Майже 45 тис. українців уже висловили бажання отримати щеплення, скориставшись попереднім записом. Про це під час брифінгу розповів Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов, інформує TrueUA.

Через портал vaccination.covid19.gov.ua записалося 5 280 осіб; через контакт-центр Міністерства охорони здоров’я – 671 особа; через портал Дія – 38 531 особа.

«Ці цифри є красномовним підтвердженням готовності українців до вакцинації та їх довіри до системи охорони здоров'я і планів Міністерства охорони здоров’я щодо подолання COVID», – сказав Максим Степанов.

За словами Міністра, за минулу добу зробили понад 1700 щеплень. Загалом із початку кампанії – майже 5000. Вакцинація відбувається за каскадним принципом, який передбачає збільшення кількості мобільних груп та стаціонарних пунктів щеплення з кожним наступним етапом вакцинальної кампанії. Стратегічна мета, яку ставить МОЗ, – охопити вакцинацією якомога більшу кількість населення в найкоротші строки.

«Ковід – це ворог, з яким ми ведемо війну вже протягом року. Від нього нас захищають лікарі – наші герої, котрі стали живим щитом між нами і хворобою. Але недуга підступна й може забрати життя навіть 30-40-річних людей. У нас є вакцина, яка в змозі захистити від цієї хвороби, адже, зробивши щеплення, ви не захворієте взагалі чи перенесете захворювання в легкий спосіб. Ви точно будете жити. Тому дуже важливо, аби українці продовжували вакцинуватися», – наголосив очільник МОЗ.

Нагадаємо, що записатися до черги на вакцинацію можна трьома способами:

на сайті vaccination.covid19.gov.ua;

через контакт-центр МОЗ: 0 800 60 20 19;

через портал державних послуг Дія.

Наразі триває перший етап вакцинальної кампанії, під час якого щеплення отримують медики, що працюють із хворими на COVID-19, бригади швидкої допомоги, співробітники лабораторій, які тестують на COVID-19, мешканці та персонал будинків для людей поважного віку, військовослужбовці в ООС.

Суспільство, 02.03.2021 13:49