Американці показали смарт-пістолет Glock. Він вміє точно рахувати патрони

27 СІЧНЯ 2019 15:23

Як пише TFB, зброя оснащена розробленим спеціально для нього затвором з OLED-дисплеєм і штовхачем патронів в магазині з датчиком положення. Завдяки таким доопрацюванням пістолет спосіб показу, чи знаходиться патрон у патроннику, вставлений магазин і скільки патронів знаходяться в магазині.

Практичної цінності лічильники патронів майже не мають, оскільки багато видів стрілецької зброї мають затворну затримку, яка вказує на порожній магазин. Крім того, під час перестрілки або в тирі бійці зазвичай зосереджуються на точності ведення вогню, а не боєзапасі, який залишився в магазині. Проте, збройові компанії займаються розробками лічильників. Сьогодні існує два типи лічильників патронів: механічні та електронні. Механічні – які через штовхання пружини в магазині впливають на індикатор боєзапасу, а електронні - вважають залишок патронів по звуках пострілів або по віддачі.

Затвор Smart Slide оснащений контролером, датчиком патрона в патроннику, модулем Bluetooth і OLED-екраном. Він здатний з'єднуватися по бездротовому каналу з штовхачем, який визначає своє положення в магазині. Завдяки такому рішенню контролер здатний точно визначати кількість патронів в магазині незважаючи на те, був він спочатку споряджений повністю або частково, витягувався з пістолета чи ні.

Крім того, Smart Slide може передавати дані спеціальному додатку для смартфона. В цьому випадку стрілок може отримати дані про загальній витраті патронів по днях.

У січні 2017 року американська компанія Cobalt Kinetics представила електронний лічильник патронів для самозарядною гвинтівки AR-15. Це пристрій, на відміну від інших лічильників, точно визначає кількість патронів які залишилися в магазині і виводить його на дисплей. Між собою дисплей і магазин можуть бути пов'язані проводом або по Bluetooth. Залишок патронів в магазині визначається за положенням штовхача.

Технології, 27.01.2019 15:23