Американці представили новітній проект серійного велосипеда

18 СІЧНЯ 2019 17:49

Компанія NuBike представила велосипед з важільним приводом, який приводиться в рух за рахунок поперемінного натискання на педалі, а не їх крутіння. На думку розробників, поїздка на такому велосипеді буде енерго-ефективнішою ніж на звичайному велосипеді з ланцюговим приводом. NuBike запустила кампанію зі збору коштів на виробництва велосипеда на Kickstarter, а його ціна становить 3600 доларів.

Перші велосипеди з педалями стали з'являтися на початку 19 століття, і спочатку їх творці експериментували з різними конструкціями. Однак в 1879 році був створений перший велосипед з ланцюговою передачею на заднє колесо і з тих пір цей тип трансмісії став абсолютно домінуючим в велосипедо-будівництві.

Тим не менш, деякі інженери продовжують експериментувати з альтернативними трансмісіями, в тому числі важеля. За останні півтора століття було створено безліч реалізацій такої трансмісій з різними конструкціями, проте всіх їх поєднує те, що під час їзди велосипедист не крутить педалі в одну сторону, а поперемінно натискає і відпускає їх.

Привід обладнаний чотирма передачами, які, мабуть, мають конструкцію планетарної передачі і приховані всередині блоку, що встановлюється на вал заднього колеса.

Інженери розробили раму масою менше 1,4 кілограма, а весь велосипед має вагу десять кілограмів. Вартість велосипеда становить 3600 доларів, а в разі успішного фінансування кампанії поставки велосипедів почнуться в серпні 2019 року. Варто зазначити, що на момент публікації замітки проект зібрав 241 долар з запитуваних 347 тисяч.

Технології, 18.01.2019 17:49