Американці спроектують корабель без екіпажу повністю з нуля

23 СІЧНЯ 2020 15:37

Агентство перспективних оборонних розробок (DARPA) міністерства оборони США запустило проект по розробці нового надводного апарату.

Як пише Defense News, проект отримав назву NOMARS (No Manning Required, Ship - персонал не потрібен, корабель). Згідно з вимогою проекту, робот повинен бути без будь-яких приміщень для людей.

В даний час в США ведеться кілька проектів розробки надводних роботів. Зокрема, програма ВМС США передбачає створення чотирьох типів роботів, включаючи середні і великі роботизовані кораблі.

У DARPA оголосили, що в рамках проекту NOMARS надводний робот буде спроектований повністю з нуля, причому проектування буде вестися саме з упором на повну відсутність будь-якого простору для людей. Розробка буде вестися одночасно по двох напрямах: корпус корабля і бортові системи.

Корисного навантаження для надводного робота спочатку розроблятися не буде, проте конструктори повинні будуть передбачити для неї один або кілька відсіків. Інші подробиці про нову розробку поки не розкриваються.

Технології, 23.01.2020 15:37