Американці створили простий самозарядний пістолет. У ньому всього 25 деталей

04 ЛЮТОГО 2019 16:12

Американська компанія Gill Arms представила самозарядний пістолет GPR-9M, що має відносно просту конструкцію.

Як пише TFB, нова зброя складається всього з 25 деталей. За оцінкою розробників, така простота конструкції робить пістолет більш надійним.

Менша кількість частин, з яких складається зброю, дещо спрощує його конструкцію. Завдяки цьому стрілецьку зброю стає простіше чистити і обслуговувати. У деяких випадках меншу кількість деталей дозволяє трохи знизити масу зброї.

Один з найпопулярніших пістолетів Glock 17, в значній мірі виконаний з полімерних матеріалів, складається з 33 деталей. Переважна більшість самозарядних «стволів» зібрано з аналогічної кількості деталей.

GPR-9M має в довжину 196 міліметрів і висоту 139 міліметрів. Маса зброї без магазина становить 836 грамів. Пістолет оснащується коробчатим окремим магазином ємністю 17 патронів калібру 9x19 міліметрів.

У самозарядному пістолеті реалізовані кілька запобіжних механізмів, покликаних зробити постріл з GPR-9M можливим тільки при натисканні спускового гачка. Зокрема, мова йде про складений спусковий гачок, одна з частин якого в звичайному положенні упирається в рамку.

Крім того, бойок ударника розташовується нижче капсуля патрона в патроннику, завдяки чому навіть при падінні і зміщення ударника удар відбудеться у зовнішнє кільце гільзи. При натисканні на спусковий гачок ударник піднімається і бойок наколює капсуль.

Технології, 04.02.2019 16:12