Фото: foodbusinessnews.net

Американська компанія, яка виробляє Oreo та Milka, засекретила дані про прибуток в Росії, — ЗМІ

Американська компанія Mondelez International засекретила фінансову звітність свого бізнесу у Російській Федерації за 2023 рік. Вона відома такими солодощами, як печиво Oreo та шоколад Milka.

Про це пише "Економічна правда", посилаючись на коаліцію B4Ukraine.

"Рішення не розкривати дані (як це роблять також Nestle і Mars) демонструє спробу гігантів споживчих товарів уникнути подальшого репутаційного краху, пов’язаного з їхньою відмовою виходити з ринку країни-агресора", — заявили у B4Ukraine.

Як пише видання, компанія Mondelez International пообіцяла зробити свій бізнес у РФ "автономним із самодостатнім ланцюгом постачань" до кінця минулого року.

"Попри обіцянки скоротити діяльність у Росії, а також наші численні спроби залучити керівництво компанії до діалогу, Mondelez продовжує розширювати російський бізнес за деякими показниками", — зазначили в коаліції.

За даними B4Ukraine, за перший квартал 2024 року фірма продала у Росії 9800 тонн шоколаду Milka. Це у шість разів більше, ніж було зазначено в її прогнозі.

Своєю чергою джерело Reuters, яке обізнане з цією справою, пише, що російське дочірнє підприємство Mondelez досі використовує загальну систему планування ресурсів (ERP) компанії. До того ж російські співробітники, які працюють на бізнес РФ, досі відвідують робочі зустрічі з працівниками з інших регіонів.

Попри засекречення звітності, за оцінками Київської школи економіки (KSE), дохід Mondelez у Росії 2023 року склав близько 1,4 мільярда доларів.

Варто зазначити, що у травні минулого року Національне агентство з питань запобігання корупції внесло до переліку міжнародних спонсорів війни кондитерську компанію Mondelez International.

Нагадаємо, європейський бізнес продовжує продавати свої активи на території РФ. На такий крок наважилась компанія Ceetrus, яка перебуває у структурі французької мережі гіпермаркетів "Ашан".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 30.07.2024 14:40