Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

Продажі McDonald's у світі впали вперше за чотири роки: у чому причина

Американська компанія McDonaldʼs вперше з 2020 року має глобальні проблем, пов'язані з падінням продажів. Споживачі по всьому світу незадоволені високою вартістю їхньої продукції.

Як повідомляє Financial Times, попри те, що квартальний дохід у 6,49 мільярда доларів практично не змінився порівняно з торішніми показниками, чистий прибуток компанії знизився на 12% до 2,02 мільярдів доларів.

Наразі компанія має понад 40 000 ресторанів у більш ніж 100 країнах світу. Близько 41% від $25,5 мільярдів торішнього виторгу компанії надійшло зі Сполучених Штатів Америки. У травні президент McDonaldʼs USA Джо Ерлінгер написав у своєму відкритому листі, що середня вартість Big Mac меню зросла на 27% у порівнянні з 2019 роком. Наразі вартість такого меню становить 9,29 долара.

За його словами, зростання цін на бургери та піцу змусили людей у Сполучених Штатах перейти на доступні варіанти харчування вдома, що призвело до зниження попиту в індустрії швидкого харчування. Також генеральний директор компанії Кріс Кемпчінскі заявив, що споживачі стали більш перебірливими до своїх витрат. 

Зазначається, що зменшення клієнтів призвело до падіння продажів у США на 0,7% у другому кварталі, порівняно зі зростанням на 10,3% роком раніше. Зокрема, війна між Ізраїлем та Сектором Гази завдала шкоди бізнесу компанії в деяких країнах Близького Сходу, а також в Індонезії та Малайзії. Продажі продукції McDonaldʼs також знизилися у Китаї та Франції.

Конкуренти компанії та McDonaldʼs тепер пропонують користувачам знижки, щоб повернути клієнтів. У червні у США відповідні акції від McDonaldʼs збільшили відвідуваність їхніх ресторанів. 

Нагадаємо, раніше аналітик Асоціації виробників молока Георгій Кухалейшвілі повідомляв, що на початку липня в Україні змінилися ціни на сировину для молочних продуктів. Внаслідок цього експерти прогнозують хвилю здорожчання "молочки" на кілька відсотків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 30.07.2024 02:30