Американські есмінці заходять у Чорне море

14 КВІТНЯ 2021 16:00

ВМС США почали введення двох Aegis-есмінців класу Arleigh Burke до Чорного моря, два кораблі перебуватимуть поблизу берегів України до 4 та 5 травня, про це повідомляє Defense Express.

«USS Roosevelt (DDG-80), Aegis-есмінець класу Arleigh Burke, сьогодні, 14 квітня, має увійти до Чорного моря у рамках стримування агресивних намірів РФ та підтримки територіальної цілісності України. Слідом за Roosevelt 15 квітня пройти Босфор має ще один ракетний есмінець - USS Donald Cook (DDG-75)», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, обидва кораблі перебуватимуть поблизу берегів України до 4 та 5 травня, відповідно до конвенції Монтре, яка накладає обмеження на присутність в регіоні військових кораблів нечорноморських держав. Таким чином, ВМС США розгортають групу з двох ракетних есмінців, які доволі сильно змінюють баланс сил у регіоні, завдяки можливості утворити так звану A2AD-зону - заборони доступу/закриття території. Тобто утворюють простір, в якому противник не може пересуватися без вагомих втрат.

За інформацією Defense Express, кожен есмінець має до 96 пускових установок, що дозволяє самостійно на відстані до 1500 км знищувати цілі ракетами Tomahawk та збивати літаки противника на відстані до 240 км зенітними ракетами RIM-174.

Політика, 14.04.2021 16:00