Фото: EUobserver

Англія категорично відмовилася грати із юнацькими збірними Росії, які УЄФА офіційно повернув до змагань

Футбольна асоціація Англії заявила, що її спортсмени не гратимуть проти російських команд у віковій категорії U-17, які Європейський футбольний союз (УЄФА) повернув до міжнародних змагань.

Про це повідомляє The Times з посиланням на заяву асоціації.

Зазначається, що жодна з англійських збірних не проводитиме матчі з командами, які представлятимуть країну-агресорку.

"Ми не підтримуємо позицію повторного допуску Росії до змагань УЄФА за віковими категоріями, і наша позиція залишається такою, що збірні Англії не гратимуть проти Росії", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, УЄФА та ФІФА відсторонили росіян одразу після повномасштабного вторгнення в Україну. Російські клуби вигнали з єврокубків, а збірну РФ виключили з плейоф відбору на чемпіонат світу-2022 та не допустили до кваліфікації Євро-2024.

Від 24 лютого 2022 року збірна Росії грала лише товариські зустрічі. Суперниками національної команди країни-терористки були Киргизстан, Таджикистан, Узбекистан, Іран, Ірак, Єгипет U-23 і Катар.

Проте 26 вересня 2023 року стало відомо, що Європейський футбольний союз дозволив російським футболістам до 17 років брати участь у своїх змаганнях. Водночас санкції щодо інших збірних та клубів залишено в силі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 26.09.2023 23:33