Фото: UEFA.com

УЄФА офіційно повернув юнацькі російські команди до міжнародних змагань

Європейський футбольний союз дозволив російським футболістам до 17 років брати участь у своїх змаганнях. Водночас санкції щодо інших збірних та клубів залишено в силі.

Про це повідомляється на офіційному сайті УЄФА.

Виконком УЄФА ухвалив рішення, що російські команди неповнолітніх гравців (як юнаків, так і дівчат) будуть допущені до змагань цього сезону, навіть якщо раніше відбулося жеребкування.

"УЄФА усвідомлює, що дітей не можна карати за дії, відповідальність за які лежить виключно на дорослих, і твердо переконаний, що футбол ніколи не повинен переставати надсилати послання миру та надії. Особливо сумно від того, що через тривалий конфлікт покоління неповнолітніх позбавлене права змагатися в міжнародному футболі", — йдеться в заяві союзу.

Водночас усі матчі команд РФ проводитимуться за кордоном. Вони братимуть участь у нейтральному статусі, без прапора країни, гімну та національної ігрової форми.

Також Виконавчий комітет УЄФА знову засудив вторгнення російських військ до України і підтвердив, що інші клуби та збірні РФ будуть відсторонені до завершення війни в Україні.

Нагадаємо, у київському "Динамо" з'явився новий капітан. Лідерська пов'язка перейшла до вихованця столичного клубу — Віталія Буяльського.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

 

Спорт, 26.09.2023 20:10