Апеляційний суд Франції заборонив діяльність так званого центру ДНР у Марселі

28 БЕРЕЗНЯ 2021 09:31

Суд у Франції заборонив діяльність «центру ДНР» у французькому місті Марсель. Осередок працював як громадська організація та не вимагав спеціального дозволу. Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у своєму Twitter, інформує TrueUA.

«Підтверджую офіційно: апеляційний суд у Франції закрив так званий «центр ДНР» у Марселі, визнав його нікчемним і заснованим незаконно. Асоціація буде розпущена, її приміщення закриті, а збори членів заборонені. Ми довго боролися за це і перемогли. Вдячний суду за справедливе рішення», – написав Кулеба.

Такий центр було відкрито ще у вересні 2017 року. Такий спосіб організації осередків «ДНР» за кордоном є відвертою маніпуляцією псевдодипломатичним статусом. Оскільки «ДНР» не визнана ніким і є по своїм суті нелегальним утворенням тож і права мати  відкриття «представництв» у жодній країні світу не має. 

За допомогою громадського об’єднання Москва намагається легалізувати в міжнародному середовищі те, чого не існує. 

Після відкриття так званного «представництва» у французькому МЗС негайно заявили, що Франція не визнає сепаратистських утворень в окремих районах Донецької та Луганської областей. Франція визнає лише  і територіально цілісну України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

Діана Дринь

Світ, 28.03.2021 09:31