Арестович зробив новий прогноз, коли може закінчитися війна

11 СЕРПНЯ 2022 11:32

Війна в Україні може бути "досить довгою історією" і продовжитися до наступного літа, якщо йдеться про повну деокупацію території.

Такий прогноз озвучив в інтерв'ю Дмитру Гордону радник голови Офісу президента Олексій Арестович, пише TrueUA.

"Тому, що коли воює армія покоління 5 + і 3-, як американська й іракська – це буває швидко. Але ми пам'ятаємо, що було після війни – ще 15 років громадянської війни. А коли воює 3 і 3, як наша з російською... Там же смішно було, армія Росії 3+ покоління наступало на 3- українську. Тепер все помінялося місцями: вони на Т-62, а ми з HIMARS, радарами і так далі", – пояснив він.

"Я бачу місяцями цю історію, ще як мінімум до Нового року, до того, як зламається тренд війни і ми їх почнемо лупити. Але коли ми їх почнемо лупити – ще питання, скільки будемо лупити, на що вони підуть заради цього, чи будуть 100 тисяч корейських добровольців, умовно кажучи... Центральне питання всієї цієї історії, на яке поки складно відповісти – як поведеться військово-політичне керівництво РФ, коли вони, мабуть, зримо і зрозуміло навіть для росіян почнуть програвати", – додав він.

 

За словами Арестовича, Росія дуже хоче переговорів і робить все, щоб "витягнути" Україну на них.

"Не йдеться про капітуляцію, навіть у березні не йшлося про капітуляцію. Вони хочуть нейтральний статус (не вступаємо в НАТО), вони хочуть Крим і Донбас залізно. Херсон вони готові віддати, я впевнений на 100%. Ну і зняти санкції вони дуже хочуть. Зніміть санкції, щоб ми підготувалися і напали на вас знову через років 5-6 знову, добре підготувавшись", – висловився він, додавши, що чинний президент ніколи не піде на такі умови Росії.

Війна, 11.08.2022 11:32