Остап Ступка під час судового засідання. Скріншот із відео

Артисту Остапу Ступці оголосили вирок за п’яну ДТП у Києві

У п’ятницю, 24 листопада, Голосіївський районний суд Києва оголосив вирок народному артисту України Остапу Ступці за п’яну дорожньо-транспортну пригоду в центрі Києва. Йому присудили три роки обмеження волі та позбавили водійських прав на вісім років.

Про це повідомило "Суспільне". Це означає, що впродовж трьох років Ступка зобов’язаний з’являтися у спеціальні установи для виконання суспільно-корисних робіт. Окрім того, з нього стягнуть близько 10 тисяч гривень, які пішли на експертизи. Сам Ступка назвав таке покарання суду несправедливим. На його думку, для країни було б доречніше вийти на штраф.

Прокуратура просила для Остапа Ступки три роки позбавлення волі з позбавленням права кермування авто на п’ять років. Напередодні актор визнав свою провину та попросив суд пом’якшити вирок, замінивши позбавлення волі на 170 тисяч гривень. Ступка також виплатив компенсацію за ДТП потерпілому, тому чоловік не мав жодних претензій на адресу актора.

Що відомо про автомобільну аварію зі Ступкою

Дорожньо-транспортна пригода за участю Остапа Ступки сталася 4 квітня 2023 року в Голосіївському районі Києва. На своєму Range Rover актор виїхав на зустрічну смугу та врізався у припаркований автомобіль Mitsubishi, в якому перебував 38-річний чоловік. Постраждалого забрали до лікарні з травмами.

Сп’яніння Ступки підтвердив драгер — у крові актора було 1,62 проміле алкоголю за норми у 0,2. 6 квітня Ступку відправили під нічний домашній арешт на два місяці. У залі суду актор попросив вибачення за скоєне та пообіцяв фінансово допомагати потерпілому.

Згодом Ступці продовжили запобіжний захід і залишили під нічним домашнім арештом до 5 липня. У червні справу про ДТП передали до суду.

Нагадаємо, що 14 листопада у справі водія Range Rover, який влаштував дорожньо-транспортну пригоду в стані алкогольного сп’яніння, відбулися судові дебати. Попередньо подію кваліфікували за статтею Кримінального кодексу України "Порушення правил безпеки дорожнього руху у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило потерпілому середньої важкості тілесне ушкодження".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 24.11.2023 12:18