ДТП у Києві у квітні. Джерело: Київська міська прокуратура

Прокуратура просить для Ступки три роки ув’язнення: він влаштував п’яну ДТП ще у квітні

У справі водія Range Rover, який влаштував дорожньо-транспортну пригоду в стані алкогольного сп’яніння, відбулися судові дебати. ДТП сталася 4 квітня у Голосіївському районі Києва.

Про це повідомила прес-служба Київської міської прокуратури. Вона не називає прізвища винуватця ДТП, але обставини вказують на актора Остапа Ступку, який сам тоді та в тому місці спричинив цей дорожній інцидент.

"Водій автомобіля Range Rover, рухаючись вулицею Федорова у напрямку перехрестя з вулиці Малевича, виїхав на зустрічну смугу та скоїв наїзд на припаркований на вулиці Mitsubishi. Внаслідок ДТП чоловік, який перебував у легковику, отримав травми, його госпіталізували. Водія Range Rover, 1967 року народження, затримали на місці події. Прилад "Драгер" показав 1,62 проміле алкоголю в його крові", — пояснили в прокуратурі.

Попередньо подію кваліфікували за статтею Кримінального кодексу України «Порушення правил безпеки дорожнього руху у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило потерпілому середньої важкості тілесне ушкодження».

"Проте, враховуючи висновки судово-медичної експертизи, яка встановила, що спричинене потерпілому тілесне ушкодження є важким, кримінальне провадження перекваліфікували. Прокурор в дебатах просив призначити обвинуваченому покарання у вигляді трьох років позбавлення волі з позбавленням права кермування транспортними засобами на п’ять років", — зазначили в прокуратурі.

Після виступу сторін у судових дебатах суд оголосив перерву перед останнім словом обвинуваченого. Наступне судове засідання призначене на 23 листопада 2023 року.

Нагадаємо, що в червні потерпілий у ДТП з актором Остапом Ступкою розповідав, що винуватець не оплатив лікування. Чоловік переконував, що актор навідав його в лікарні через шість-сім днів після аварії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 14.11.2023 16:06