Фото: "Укренерго"

Аварія на Ладижинській ТЕС: фахівці відновили електропостачання районів Вінниччини

У вівторок, 19 грудня, на Ладижинській теплоелектростанції сталася аварія, яка призвела до знеструмлень споживачів. Енергетики одразу приступили до ремонтних робіт. На даний час всіх абонентів на Вінниччині заживлено.

Про це повідомила прес-служба ДТЕК.

"Сьогодні на нашій теплоелектростанції в Ладижині під час перемикання ліній за командою диспетчера трапилась позаштатна ситуація. Це призвело до тимчасового від'єднання видачі потужності на лінії електропередачі. Станом на 14:40 енергопостачання всіх ліній та відповідно споживачів було відновлено", — йдеться у повідомленні.

У ДТЕК додали, що Ладижинська ТЕС продовжує працювати та підтримувати енергосистему своїми балансуючими потужностями.

Так, вранці 19 грудня АТ "Вінницяобленерго" поінформувало, що кілька районів Вінницької області було знеструмлено через аварію на Ладижинській ТЕС ДТЕК. Зокрема у компанії наголосили, що ця аварія не пов'язана з ворожими атаками, і закликали мешканців не панікувати.

Фото: ДТЕК

Фото: ДТЕК

Варто зазначити, що 18 грудня у Міненергетики заявили, що графіки відключення світла вже розроблені, але наразі їх не застосовують в жодній із областей. Електроенергії, яку генерують українські електростанції, достатньо для покриття потреб споживачів.

Нагадаємо, міністр енергетики України Герман Галущенко заявив, що блекаути в Україні можуть спричинити тільки стихійні лиха. Під час сильних морозів на території нашої країни не прогнозують тривалих відключень електроенергії. Але це не стосується можливостей військового впливу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 19.12.2023 16:54