Авіакомпанія «British Airways» припинила всі польоти в Китай

29 СІЧНЯ 2020 11:50

Британська авіакомпанія «British Airways» призупинила всі польоти на територію материкового Китаю, щоб уникнути загрози поширення коронавірусу, повідомляє Reuters.

Також авіаперевізник призупинив до березня можливість бронювання квитків в Китай. Раніше Міністерство закордонних справ Великобританії попросило британців перенести всі поїздки в Китай, для яких немає особливо вагомої причини.

Ще одна британська авіакомпанія «Virgin Atlantic» заявила про перебронювання всіх квитків на рейси з 22 січня до кінця лютого не тільки в Китай і Гонконг, а й через них.

Також припиняє всі роботи кілька тисяч своїх закладів в Китаї Starbucks і McDonald's.

Мережа кав'ярень Starbucks призупинила роботу понад дві тисячі кав'ярень в Китаї через спалах захворювання коронавірусів.

За словами фахівців, по всій країні у Starbucks налічується більше чотирьох тисяч закладів. У КНР у компанії другий за величиною ринок після Америки. У списку міст, де закрилися закладу, числяться Ухань, Хуанган, Ечжоу, Сяньтао, і Цяньцзян.

Більш того, McDonald's також тимчасово закрив ресторани, які знаходяться в епіцентрі вірусу. В обох компаніях не уточнили період, на який будуть закриті заклади в вище зазначених містах.

Представники мережі кав'ярень заявили, що на даний момент не можуть оцінити збиток компанії. Але припускають, що спалах коронавірусу «істотно вплине» на прибуток в цьому році, пише Bloomberg.

Нагадаємо, за останніми даними, 132 людини померли від коронавіруса, а заразилися - 6063. При цьому 1239 постраждалих від вірусу перебувають у важкому стані.

В кінці грудня минулого року в китайському місті Ухань було зафіксовано кілька випадків пневмонії загадкового походження. Пізніше з'ясувалося, що збудником виявився коронавірус. Через кілька днів вірус поширився за межі міста і однієї країни.

Світ, 29.01.2020 11:50