Австрія запустила систему онлайн-заяв про крадіжки

25 ЖОВТНЯ 2020 11:28

В Австрії стала до ладу система, яка в онлайн-режимі забезпечує подання до поліції заяв про крадіжки. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Укрінформ.

Заповнений на урядовому порталі формуляр буде автоматично передаватися до відповідного поліцейського відділка.

«Можливість повідомити про крадіжку через інтернет є ознакою прогресу діджиталізації в австрійській поліції. Електронна заява полегшить постраждалим звернення до правоохоронців», - зазначив міністр внутрішніх справ Австрії Карл Негаммер.

Заявляти через інтернет можна буде лише про злочини, скоєні на території Австрії. Крім того, онлайн-заявка не працюватиме, якщо треба негайно викликати поліцію на місце злочину для фіксації доказів, наприклад, після зламу квартири чи машини. У таких випадках громадянам доведеться викликати правоохоронців телефоном або звертатися особисто.

Раніше канцлер Себастіан Курц заявив, що Австрія має намір стати «однією з передових країн Європи у сфері діджиталізації». Тож подібні проєкти будуть активно втілюватися найближчим часом як органами влади, так і бізнесом.

За словами глави уряду Австрії, важливість цифровізації стала очевидною в умовах пандемії COVID-19, коли робота багатьох людей перейшла переважно в онлайн.

Технології, 25.10.2020 11:28