Азербайджан отримав повний контроль над кордоном з Іраном, – Алієв

22 ЖОВТНЯ 2020 18:57

Президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив про взяття під повний контроль кордону з Іраном. У Twitter він повідомив, що це стало можливим після звільнення селища Агбянд в Зангіланському районі, інформує TrueUA.

«З звільненням населеного пункту Агбенд був забезпечений повний контроль над державним кордоном Азербайджану і Ісламської Республіки Іран», – зазначив глава держави.

Також, за словами президента, звільнений ще 21 населений пункт в Фізулінському, Джабраільському і Зангіланському районах.

«Азербайджанська армія звільнила від окупації села Моллавялі, Йухари Рафідінлі, Ашаги Рафідінлі Фізулінського району, села Сірик, Шихлар, Масталібейлі, Дярзілі Джабраільского району», – уточнив Алієв.

У чому суть конфлікту в Нагірному Карабасі

Конфлікт між Азербайджаном і Вірменією почався через Нагірний Карабах в 1988 році, коли населена переважно вірменами Нагірно-Карабахська автономна область заявила про вихід з Азербайджанської РСР. Нагірний Карабах і сім прилеглих до нього районів – 20% території Азербайджану – знаходяться під окупацією збройних сил Вірменії. У травні 1994 року сторони досягли режиму припинення вогню. Територіальний конфлікт не врегульовано досі.

Світ, 22.10.2020 18:57