Байден оголосив про новий пакет військової допомоги Україні: що там буде

16 ВЕРЕСНЯ 2022 10:24

Президент США Джо Байден оголосив про новий пакет військової допомоги Україні на 600 мільйонів доларів.

Як зазначили в Міністерстві оборони США, цей пакет спрямований на задоволення критично важливих потреб України у сфері безпеки та оборони.

Цей пакет включає надання додаткових боєприпасів для артилерійських ракетних систем HIMARS. Зауважимо, які саме боєприпаси буде надано – не сповіщається. Протягом декількох місяців ЗСУ запитували далекобійні ракети ATACMS, призначені для знищення об'єктів на відстані до 300 кілометрів.

Крім цього, буде передано 36000 артилерійських снарядів калібром 105-мм, 1000 високоточних 155-мм артилерійських снарядів, протипіхотні боєприпаси Claymore, підривні боєприпаси та обладнання, стрілецька зброя та боєприпаси. 

Також буде надано 4 протиартилерійські радари, чотири вантажівки та вісім причепів для перевезення важкої техніки, протидронові повітряні системи, устаткування для розмінування, прилади нічного бачення та інше польове спорядження.

"Щоб задовольнити потреби України на полі бою, які зростають, Сполучені Штати продовжуватимуть працювати зі своїми союзниками та партнерами, щоб надати Україні ключові можливості", – йдеться в повідомленні.

Терміни надання цієї допомоги не названо. Водночас зазначається, що загалом США виділили Україні близько 15,8 млрд доларів допомоги в галузі безпеки з моменту приходу до влади адміністрації Байдена.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна веде перемовини з п'ятьома державами щодо надання ППО.

Війна, 16.09.2022 10:24