Фото з соцмережі Х (Twitter)

Байден планує запросити у Конгресу $60 млрд для України, — NBC News

Очільник Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден планує виставити на голосування до Конгресу довгостроковий пакет допомоги для України у розмірі 60 мільярдів доларів. Це частина коштів із пакета у розмірі 100 мільярдів доларів, який є загальним для України, Ізраїлю та Тайваню.

Про це передає NBC News.

Поінформоване джерело повідомило виданню, що законодавці Конгресу вже отримали першу розширену інформацію про новий пакет фінансування, який адміністрація президента США, як очікується, надасть Конгресу цього тижня.

Пакет остаточно не сформовано, однак, найімовірніше, для допомоги Україні президент США проситиме виділення 60 мільярдів доларів. Це підтвердили одразу три особи, знайомі із запитом. Решта запиту передбачатиме приблизно 40 мільярдів доларів, які планують витратити на допомогу Ізраїлю, Тайваню та на охорону кордону США та Мексики.

Загальний запит на додаткове фінансування, який, як очікується, буде поданий на фінансовий рік, що закінчується у вересні наступного року, становитиме близько 100 мільярдів доларів, пише NBC News.

Допомога США Україні та Ізраїлю

Вашингтон активно допомагає Києву від початку повномасштабного вторгнення Росії. Про наміри адміністрації Байдена об'єднати в один запит до Конгресу прохання про військову допомогу для України та Ізраїлю, сподіваючись, що це збільшить шанси на схвалення підтримки Києва, писали ЗМІ. Водночас деякі республіканці в Палаті представників США висловились проти такої ідеї. Сенатори ж від обох партій й заявили, що підтримають таку допомогу.

Глава Пентагону Ллойд Остін на зустрічі з Володимиром Зеленським у Брюсселі в середу запевнив його у тому, що США продовжать безперервно давати Україні озброєння.

17 жовтня Ізраїль звернувся до США з проханням про надання надзвичайної допомоги на суму 10 мільярдів доларів. За даними ЗМІ, ймовірність такого кроку вже обговорюють у Сенаті.

Нагадаємо, 11 жовтня США офіційно оголосили про новий пакет допомоги Україні на 200 мільйонів доларів. Цей пакет містить додаткові засоби протиповітряної оборони, протитанкову зброю та інше обладнання, щоб допомогти Україні протистояти триваючій агресивній війні Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.10.2023 04:27