Фото: Twitter Джо Байдена

Воєнні злочини РФ в Україні: Байден наказав поділитися з судом Гааги важливою інформацією

Уряд США буде ділитися з Міжнародним кримінальним судом в Гаазі інформацією про воєнні злочини Росії в Україні. Відповідне розпорядження таємно надав американський лідер Джо Байден.

Про це повідомляє американське видання New York Times.

Зазначається, що про такий таємний наказ Байдена американському ЗМІ стало відомо від офіційних осіб, обізнаних з цим питанням. Чиновники наголошують, що такий крок президента США, свідчить про значну зміну політики країни.

За словами чиновників, ухвалене Байденом рішення перекреслює багатомісячний опір з боку Пентагона, який боявся, що такий крок може створити прецедент, який дозволить переслідувати американських військових.

За даними New York Times, США мають інформацію про рішення російських чиновників навмисно завдати ударів по цивільній інфраструктурі в Україні, а також примусово депортувати українських дітей з окупованих територій.

Певною інформацією, як стверджує джерело, американська сторона вже поділилася з українськими прокурорами, але не з судом Гааги​​.

Нагадаємо, 17 червня під час візиту до України президент Південної Африки Сиріл Рамафоса заявив, що влада країни обговорює участь російського диктатора Володимира Путіна в саміті БРІКС у серпні. І це попри те, що ПАР зобов'язана арештувати його за ордером Міжнародного кримінального суду.

Проте 19 липня Рамафоса заявив, що Путін не приїде на саміт групи країн БРІКС у Південно-Африканській Республіці 22-24 серпня. Зазначається, що замість себе Путін відправить на захід міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.07.2023 23:51