Фото: Офіс президента

Байден різко відреагував на провал голосування у Сенаті за законопроект про допомогу Україні

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден різко відреагував на провал голосування Сенату за законопроект про допомогу Україні та Ізраїлю і фінансування для захисту кордонів.

Про це повідомляє CNN.

За даними видання, американський лідер розкритикував республіканців та заявив, що "ніколи не думав, що побачить щось подібне, що ми бачимо зараз" на Капітолійському пагорбі.

До того ж критика Байдена не оминула і колишнього президента, республіканця Дональда Трампа. Зокрема, Байден звинуватив його в тому, що той "погрожував" законодавцям "відплатою" у разі підтримки відповідного пакета.

На думку американського президента, республіканці провалили голосування, тому що "їм телефонує Дональд Трамп і погрожує".

Нагадаємо, 5 лютого керівництво Палати представників США назвало новий законопроект про додаткове фінансування, який об'єднує виділення коштів на допомогу Україні, Ізраїлю та зміцнення південного кордону США ще гіршим, ніж очікували американські законодавці.

Своєю чергою президент США Джо Байден звинуватив свого конкурента на майбутніх президентських виборах Дональда Трампа у зриві угоди щодо прикордонної політики. У пакеті з цими домовленостями планується голосування за надання підтримки Україні й Ізраїлю.

7 лютого Сенат Сполучених Штатів Америки не проголосував за законопроект щодо посиленням міграційної політики, який передбачав додаткові кошти для України та Ізраїлю.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 08.02.2024 00:15