Джо Байден. Джерело: Facebook

Байден назвав вісім своїх найбільших досягнень 2023 року: серед них — захист України

Президент Сполучених штатів Америки Джо Байден назвав захист України, Ізраїлю й інших союзників від зовнішньої агресії одним із найголовніших досягнень країни за 2023 рік. Такий пункт він помістив у розділі "Зміцнення демократії".

Про це Джо Байден повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі Х (колишній Twitter).

Американський президент перерахував вісім основних досягнень своєї адміністрації за 2023 рік. Серед них — і допомога Україні. Про неї він згадав у розділі "Зміцнення демократії у країні та за кордоном".

"Стояли на захисті наших союзників і партнерів в Ізраїлі, Україні й у всьому світі, а також зміцнювали наші альянси у всьому світі", — йдеться у повідомленні.

Серед інших досягнень року Байден виокремив угамування інфляції, боротьбу з кліматичною кризою, посилення інвестицій в економіку США, створення нових робочих місць, запобігання насильства з використанням зброї, підвищення доступності вищої освіти, затвердження півтори сотні федеральних суддів.

Підсумки року від американського президента. Джерело: соцмережі Джо Байдена

Підсумки року від американського президента. Джерело: соцмережі Джо Байдена

Нагадаємо, раніше президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден назвав повітряну атаку Росії 29 грудня по Україні найбільшою з початку війни. Він нагадав, що цей удар є нагадуванням про наміри Володимира Путіна в цій країні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 01.01.2024 10:52