Байден сказав, чи застосує Путін ядерну зброю

12 ЖОВТНЯ 2022 10:14

Американський президент Джо Байден сумнівається, що голова Кремля Володимир Путін застосує у війні проти України ядерну зброю.

Про це він розповів в інтерв'ю CNN, пише TrueUA.

"Я не думаю, що він це зробить. Я вважаю безвідповідальним з його боку говорити про це, про те, що світовий лідер однієї з найбільших ядерних держав світу говорить, що він може застосувати тактичну ядерну зброю в Україні", — відповів Байден.

Байден сказав, що навіть погрози Путіна мають дестабілізуючий ефект, і попередив про потенційні помилки в судженнях, які можуть послідувати.

"Все, що я хотів сказати, це те, що це може призвести до просто жахливого результату. І не тому, що хтось має намір перетворити це на світову війну або щось в цьому роді, а просто після того, як ви застосуєте ядерну зброю, помилки, які можна зробити, прорахунки, хто знає, що станеться", — додав він.

Путін, по суті, не може продовжувати безкарно говорити про застосування тактичної ядерної зброї, ніби це раціонально, зазначив американський лідер: "Помилки трапляються. І може статися прорахунок, ніхто не може бути впевнений, що станеться і може закінчитися Армагеддоном".

Байден відмовився розкрити, як виглядатиме відповідь США, якщо Путін виконає свої ядерні загрози. Але він сказав, що Пентагон розробив план на випадок непередбачених обставин.

"Я не буду вдаватися в подробиці. З мого боку було б безвідповідально говорити про те, що ми будемо або не будемо робити", — сказав Байден.

Нагадаємо, за інформацією ЗМІ, Захід розробляє план на випадок ядерного удару РФ по Україні.

Світ, 12.10.2022 10:14