фото: Офіс президента

Байдена закликають припинити допомогу Україні: від яких політиків лунають проросійські наративи

Президенту Сполучених Штатів Америки був адресований лист із закликом припинити надання військової допомоги Україні. Його ініціювали 19 ультраправих республіканців, які озвучили проросійську риторику.

Відповідний лист був опублікований на офіційній сторінці одного з підписантів — сенатора Майка Лі.

У листі зазначається, що війна в Україні триває уже другий рік, але відсутня стратегія щодо її завершення. Також республіканці назвали допомогу нашій державі "необмеженою" та закликали її припинити. Політики наголосили, що дії влади США можуть призвести до прямого конфлікту між США та Росією.

Джозефа Байдена та його команду також звинуватили у "затягуванні конфлікту". Вони закликали до чіткої дипломатичної стратегії, спрямованої на її швидке завершення.

Ініціатори листа дали зрозуміти, що будуть категорично проти будь-яких майбутніх пакетів допомоги, якщо вони не будуть пов'язані з чіткою дипломатичною стратегією.

Нагадаємо, напередодні Сполучені Штати Америки оголосили про надання Україні нового пакета озброєння на 325 мільйонів доларів. Туди увійшли додаткові боєприпаси для HIMARS, 155-мм та 105-мм артилерійські снаряди, ракети з оптичним наведенням (TOW), системи протитанкової зброї AT-4, протитанкові міни, високоточні авіаційні боєприпаси тощо.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.04.2023 18:11