Фото: НБУ

"Батьківське щастя": Нацбанк ввів в обіг пам'ятну монету (фото)

У п'ятницю, 1 березня, Національний банк України ввів у обіг пам’ятну монету "Батьківське щастя". Вона виготовлена з нейзильберу та має номінал п'ять гривень.

Про це повідомляє прес-служба НБУ. 

"Сьогодні, в перший день весни, Національний банк вводить в обіг нову пам’ятну монету "Батьківське щастя", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що тираж монети  до 100 000 штук. Загалом через інтернет-магазин НБУ планується реалізувати 25 тисяч пам’ятних монет, із них у перший день продажу — 15 тисяч.

Як вигляд має монета?

На її аверсі розміщено композицію: батьківські руки, які ніжно тримають ніжки немовляти як символ довіри, захисту та любові, що єднає родину. На реверсі зображено дитя, яке мирно спить на м’яких хмаринках серед іграшок (виконане кольоровим друком). Над немовлям — брязкальце, що сяє на тлі нічного неба й дарує безтурботні сни, відчуття спокою та затишку.

Як придбати монету?

З 7 березня 2024 року монети продаватимуться в інтернет-магазині НБУ та банках-дистриб’юторах (АТ АБ "Укргазбанк", АТ "АБ "Радабанк", АТ "Таскомбанк", АТ КБ "ПриватБанк").

Скріншот з відео

Скріншот з відео

Нагадаємо, 14 лютого НБУ ввів у обіг пам’ятну монету "Кохання". Вона виготовлена з нейзильберу та має номінал п'ять гривень. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 01.03.2024 17:49