Фото: НБУ

Нацбанк присвятив нову обігову монету Повітряним силам ЗСУ (фото)

Національний банк презентував нову пам'ятну монету "ППО – надійний щит України". Її випустили напередодні Дня Повітряних сил ЗСУ, 4 серпня.

Про це повідомили у прес-службі Нацбанку.

Презентували нову монету Голова Національного банку України Андрій Пишний, Командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Микола Олещук та Командувач повітряного командування "Центр" Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант  Анатолій Кривоножко.

"Ці монети щодня перебуватимуть в обігу та нагадуватимуть нам про героїзм та подвиги воїнів Збройних Сил України, про тих, кому завдячуємо за врятовані життя, миті спокою та нескорене вільне небо над головою. Дякуємо воїнам протиповітряної оборони за кожну збиту ціль, за надійний щит над Україною", — сказав Голова Національного банку Андрій Пишний.

Памʼятна монета "ППО – надійний щит України": як виглядає

За своїми характеристиками монета ідентична звичайній обіговій монеті номіналом 10 гривень зразка 2018 року. Відмінність у тому, що її реверс містить військову символіку.На ній зображено пускову установку "Patriot" на фоні стилізованого радару, що виявляє ціль, та напис угорі по колу: ППО – НАДІЙНИЙ ЩИТ УКРАЇНИ. 

памʼятна монета

Інфографіка: Національний банк України

Аверс монети ідентичний із аверсом обігової монети номіналом 10 гривень зразка 2018 року — в центрі в обрамленні давньоруського орнаменту розміщені номінал монети, рік карбування та герб України.

Памʼятна монета є обов’язковою до приймання за її номіналом для всіх видів готівкових платежів та зарахування на рахунки.

Нагадаємо,  у квітні Національний банк України ввів в обіг пам’ятну монету "Чорнобиль. Відродження. Рись євразійська". Її номінал — пʼять гривень, а тираж — 40 000 штук.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 04.08.2023 15:53