Фото: Facebook-сторінка Мар'яни Безуглої

Безугла заявила, що подала на Сирського заяву в ДБР

Народна депутатка Мар’яна Безугла заявила, що подала до Державного бюро розслідувань на Головнокомандувача Збройних сил України Олександра Сирського. 

У своєму дописі у соцмережі Facebook нардепка повідомила головком нібито "порушив її права".

За словами політикині, заява стосується статті 351 Кримінального кодексу України, а саме перешкоджання діяльності народного депутата України.

"Невиконання службовою особою законних вимог народного депутата України, депутата місцевої ради, створення штучних перешкод у їх роботі, надання їм завідомо неправдивої інформації караються штрафом від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або апробаційним наглядом на строк до трьох років, або обмеженням волі на той самий строк", — йдеться у дописі Безуглої.

Водночас Сирський на заяву Безуглої поки не відреагував.

Безугла подала заяву на сирського

Допис Мар'яни Безуглої у соцмережі Facebook 

Нагадаємо, 6 лютого народна депутатка Мар'яна Безугла офіційно вийшла з політичної партії "Слуга народу". Відповідну заяву задовольнила голова партії Олена Шуляк.

Також у листопаді 2023 року Мар’яна Безугла на своїй сторінці у Facebook написала, що тодішній головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний повинен піти у відставку, бо нібито "військове керівництво" не має плану війни на 2024 рік. 

На це відреагував представник президента у Верховній Раді, член Комітету парламенту з питань національної безпеки, оборони та розвідки, нардеп від фракції "Слуга народу" Федір Веніславський. На його думку, така поведінка Мар’яни Безуглої є неприпустимою, її перебування в Комітеті може становити реальну загрозу національній безпеці.

Водночас 27 листопада Мар'яна Безугла звинуватила Валерія Залужного  у провалі підготовки країни до війни з Росією. Вона наголосила, що президент Володимир Зеленський не відповідав за план оборони країни у 2022 році, адже це прерогатива військових: вони зазначають ризики й будують оборону та наступ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 30.06.2024 22:44