Федір Веніславський. Фото: "Медіацентр-Україна"

"Загроза нацбезпеці": Веніславський відреагував на висловлювання Безуглої про Залужного

​У неділю, 26 листопада, заступниця голови Комітету парламенту з питань національної безпеки, оборони та розвідки, народна депутатка від "Слуги народу" Мар’яна Безугла на своїй сторінці у Facebook написала, що головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний повинен піти у відставку, бо нібито "військове керівництво" не має плану війни на 2024 рік.

На це відреагував представник президента у Верховній Раді, член Комітету парламенту з питань національної безпеки, оборони та розвідки, нардеп від фракції "Слуга народу" Федір Веніславський. 

На його думку, така поведінка Мар’яни Безуглої є неприпустимою, її перебування в Комітеті може становити реальну загрозу національній безпеці.

"В умовах війни це може мати вкрай негативні наслідки. Тим паче з огляду на ті чутливі питання, які розглядає комітет (Комітет Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки, — ред.)", — зауважив Веніславський.

Інші реакції

Заява народної депутатки викликала серйозні дискусії у соціальних мережах. У коментарях її звинувачують у роботі на Кремль та питають, чи має вона військову освіту, щоб виступати з такими звинуваченнями.

У міжнародній розвідувальній спільноті InformNapalm зазначили, що, якщо проаналізувати новий провокаційний допис Безуглої, то видно, що "вона намагається грати на емоціях людей, яким не відомо, що ніхто з командирів ЗСУ, включно з головнокомандувачем, не має доповідати їй про стратегічні плани, бо вона всього лише заступниця голови Комітету і не бере участі у Ставці Верховного головнокомандувача". Ба більше, вона не має ні відповідної військової освіти, ні відповідних рівнів допуску до державної таємниці.

"Її дії періоду повномасштабного вторгнення вказують, що їй не тільки неможна довіряти якісь військові плани, але і напроти – її треба якнайдалі тримати від армії та розвідки, бо вона методично та цілеспрямовано веде підривну діяльність, яка розхитує стійкість української армії та України загалом в умовах війни", — кажуть в InformNapalm.

Екс-командир полку "Азов", а нині — майор Збройних сил України, заступник командира Третьої окремої штурмової бригади ЗСУ Максим Жорін у своєму Telegram-каналі написав, що для держави було б краще, якби "неадекватні люди не пхали свій ніс в справи мобілізації, війни та військових".

"Окремі депутати, які не мають та ніколи не мали жодного стосунку до війська, щобільше — ганьблять своїми діями всю країну - ходять у формі чи в мілітарі. Або ж обговорюють події на фронті, військові рішення, продукують якісь ідіотські ініціативи. Всім було б набагато краще, якби дурні, некомпетентні й неадекватні люди не пхали свій ніс в справи мобілізації, війни та військових", — написав Жорін.

Нагадаємо, Безугла вже не вперше публікує різкі дописи на адресу головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Так, 20 листопада нардепка звинуватила його у тому, що він нібито не розв'язує проблеми української армії. Зокрема, Безугла дорікнула головкому ЗСУ за часті зустрічі з публічними діячами та заявила, що "у генерала є час на даму, але генерал жодного разу не був у жодному ТЦК і СП".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.11.2023 02:19