Фото: Facebook-сторінка Валерія Залужного

"Слуга" Безугла розкритикувала Залужного через мобілізацію: Ігнат жорстко відповів

Нардепка від "Слуги народу" Мар'яна Безугла накинулася на головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного і звинуватила його у тому, що він нібито не розв'язує проблеми української армії.

Серію критикуючих дописів депутатка опублікувала у соцмережах.

"Звертаю увагу на процеси в ЗСУ та апелюю до військового керівництва і буду це робити більше! Постійно, аж до запиту на відставку попереднього міністра оборони, наголошувала на критичних аспектах у Міноборони. І буду! Це ДЦК (демократичний цивільний контроль над військовою організацією) — один із ключових чинників євроатлантичної інтеграції, коли цивільні спрямовують і контролюють військових. Моя місія як голови підкомітету — спонукати до змін і контролювати. Хто атакує це право, атакують здоровий глузд і нашу волю змінюватися, щоб перемогти", — написала Безугла.

Далі нардепка дорікнула головкому ЗСУ за часті зустрічі з публічними діячами.

"Деякі опозиційні колеги, блогери, "попливши" в рожевих мріях, що на рейтингу ЗСУ і "клеєння" до Залужного кудись та якось проїдуть, свідомо роблять це і свідомо роблять ідола, щоб потім просто використати. Бачу, як це розвивається з кожним днем. Не буду мовчати і про це. І так, Головком міг би не мовчати теж щодо цього, але, на жаль, бачу, що він дає можливість цьому відбуватися, витрачаючи години на нетворкінг, зустрічі з цивільними й автографи",  написала Безугла.

Безугла розкритикувала Залужного через мобілізацію

Скріншот з Facebook-сторінки Мар'яни Безуглої

Крім того, Безугла опублікувала пост із фото Залужного в компанії членкині Громадської антикорупційної Ради при Міністерстві оборони Дани Ярової та заявила, що "у генерала є час на даму, але генерал жодного разу не був у жодному ТЦК і СП".

"Подруго, прохання виконую! Ретроспектива зустрічей навела на думку, що у генерала є час на даму, та генерал жодного разу не був у жодному ТЦК СП. Вибачте", — написала Безугла.

Безугла розкритикувала Залужного через мобілізацію

Скріншот з Facebook-сторінки Мар'яни Безуглої

Реакція Юрія Ігната

На такі висловлювання нардепки відреагував речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат. Він заявив, що видаляє її з друзів у Facebook через дискредитацію головнокомандувача.

Ігнат скандал із Безуглою

Скріншот з Facebook-сторінки Юрія Ігната

З реакцією на слова Ігната не забарилася і пані Безугла. Вона наголосила, що це повідомлення Ігнат нібито написав, щоб "пафосно вислужитися перед ГК".

"Легше пафосно вислужитися перед ЦК, ніж бути готовим відповісти на запитання, чому, наприклад, усі дрони досі списуються через Повітряні сили, а механізм не спрощено. І вони таку дебюрократизацію для підрозділів блокують. Маємо тисячі несписаних БПЛА в бригадах. А постановка на облік — досі тяганина. Адже це ж цілий "літальний апарат!" — написала Безугла.

Ігнат скандал із Безуглою

Скріншот з Facebook-сторінки Юрія Ігната

Проте і на цьому дискусія не скінчилася. Справжній скандал розгорівся вже у коментарях до допису Юрія Ігната.

Ігнат скандал із Безуглою

Ігнат скандал із Безуглою

Скріншот з Facebook

Водночас речник Повітряних сил заявив, що нардепка займається "відвертим анахронізмом". 

"Я майже 30 календарних років у ЗСУ! І знаю, і бачу краще ніж ви! Але ви займаєтеся відвертим анахронізмом!" — написав Ігнат.

Безугла відповіла, що якщо Ігнат 30 років у ЗСУ, то він бачив, як "продавалися наші літаки, як розбиралися наші боєприпаси".

"Як не робилася реформа ЗСУ, і навіть зараз спонукати щось зробити наскрізне — еквілібристика. Але добре, що в ЗСУ так багато мобілізованих, які, звичайно, не служили 30 років, але можуть побачити логіку процесів свіжо", — додала Безугла.

Ігнат же відповів, що змінювати що-небудь можуть якраз депутати, а не військові.

"Мар'яна Безугла Ну я ж не депутат, щоб щось змінювати! А живу на одну зарплату... скромно! І за кордоном жодного разу не відпочивав за всі!!!! к*рва тридцять років, розумієш???" — написав Ігнат.

Вже наприкінці дискусії Ігнат відправив депутатку спати.

Ігнат скандал із Безуглою

Скріншот

Нагадаємо, раніше народний депутат від "Європейської Солідарності" Володимир Ар'єв заявив, що глава Міноборони нібито зробив подання про відставку Валерія Залужного. Рустем Умєров відреагував на чутки про звільнення головнокомандувача Збройних сил України. За словами міністра оборони, деякі "нечистоплотні політики намагаються розколоти українське суспільство", а це нічим не краще того, що роблять російські пропагандисти.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 20.11.2023 14:38