Рустем Умєров. Фото з Facebook

Нардеп Ар’єв оскандалився заявою про "відставку" Залужного: міністр Умєров різко відреагував

Міністр оборони Рустем Умєров відреагував на чутки про звільнення головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного. Раніше народний депутат від "Європейської Солідарності" Володимир Ар'єв заявив, що глава Міноборони нібито зробив подання про відставку головкома.

Ар'єв написав у своєму Facebook, що Умєров "вніс подання на Ставку верховного головнокомандувача" про звільнення Залужного. Нардеп повідомив, що отримав цю інформацію "з надійного джерела". Менш як за годину Ар'єв видалив свій пост.

Умєров різко відреагував на такий вчинок. За словами міністра оборони, деякі "нечистоплотні політики намагаються розколоти українське суспільство", а це нічим не краще того, що роблять російські пропагандисти.

"Інформаційна війна є складовою російської агресії проти України. Не варто ставати в ній пішаками і тим більше помічниками. Усім в країні сьогодні варто зосередитись на питаннях оборони та робити все, щоб посилити нашу державу", — зазначив Умєров.

Нагадаємо, 3 листопада президент Володимир Зеленський призначив Сергія Лупанчука командувачем Сил спеціальних операцій Збройних сил України. Це окремий і дуже важливий підрозділ української армії. 

Попереднім указом Зеленський звільнив з цієї посади Віктора Хоренка, який очолював Сили спеціальних операцій із 25 липня 2022 року. 16 серпня він увійшов до складу Ставки верховного головнокомандувача. Конфлікт розгорівся через те, що звільнення не було погоджене з головнокомандувачем Валерієм Залужним. Подання на звільнення командувача ССО вніс міністр оборони Рустем Умєров.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 07.11.2023 23:20