Фото: Офіс президента

Зеленський пояснив, чим тепер займатиметься колишній командувач ССО Хоренко

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Віктор Хоренко, який донедавна був командувачем Сил спеціальних операцій ЗСУ, працюватиме у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

Про це гарант заявив у вечірньому відеозверненні листопада.

"Провів заміну в командному складі Збройних сил України  призначив полковника Сергія Лупанчука новим командувачем Сил спеціальних операцій Збройних Сил України. Це досвідчений офіцер  бойовий офіцер, правильний командир і людина, яка може додати нашим Силам спеціальних операцій більшої потужності. Чекаємо нових результатів. Генерал Віктор Хоренко, який командував ССО, продовжить виконувати спеціальні завдання у складі ГУР МО України", — заявив він у своєму відеозверненні.

Як відомо, 3 листопада президент Володимир Зеленський призначив Сергія Лупанчука командувачем Сил спеціальних операцій Збройних сил України. Це окремий і дуже важливий підрозділ української армії. 

Попереднім указом Зеленський звільнив з цієї посади Віктора Хоренка, який очолював Сили спеціальних операцій із 25 липня 2022 року. 16 серпня він увійшов до складу Ставки верховного головнокомандувача.

Віктор Хоренко

Віктор Хоренко. Фото з соцмереж

Нагадаємо, раніше Хоренко розповів, як українські військові на гвинтокрилах здійснили сім вдалих рейсів на "Азовсталь" і у кожному брала участь різна кількість машин і паралельно проводилося декілька операцій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.11.2023 00:13