Білорусь подала документи на екстрадицію Тихановської

02 БЕРЕЗНЯ 2021 13:20

Слідчий комітет Білорусі завершив розслідування кримінального провадження стосовно чотирьох довірених осіб опозиціонерки Світлани Тихановської та передав документи про її екстрадицію до Генеральної прокуратури.

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на пресслужбу білоруського відомства. Так, соратників Тихановської підозрюють у підготовці до масових заворушень і захоплення будівель державних органів у місті Гомелі.

«З метою опрацювання та докладного планування своїх дій, обвинувачені 5 серпня організували зустріч, на якій була присутня, зокрема, сама Тихановська. Підтримавши план, вона погодилася видати кошти на закупівлю електрошокерів, газових балончиків, рацій, мегафонів, мікрофонів, інших предметів і знарядь, призначених для вчинення злочину», – заявили в Слідчому комітеті Білорусі.

Крім того, згідно із цією версією, білоруська опозиція нібито шукала для здійснення свого плану виконавців серед колишніх військовослужбовців, співробітників органів внутрішніх справ і Міністерства з надзвичайних ситуацій.

У підсумку четверо довірених осіб Тихановської були затримані й узяті під варту 6-8 серпня, а сама вона оголошена в розшук. Білоруські правоохоронці уточнили, що про перераховані обставини дізналися під час розслідування кримінального провадження щодо чоловіка опозиціонерки Сергія Тихановського.

Політика, 02.03.2021 13:20