Фото: Головне управління розвідки

Білоруський прикордонник намагався спиляти паркан на кордоні з Польщею: деталі

Озброєний білоруський прикордонник на території Польщі намагався випиляти отвір у паркані на кордоні. Спіймати його не вдалося. Він втік, як тільки побачив польських колег. 

Про це повідомляє видання RMF24.

Відомо, що на польсько-білоруському кордоні системи нагляду зафіксували, як особа у формі, балаклаві та зі зброєю проникла на територію Польщі біля села Дубичі Церковні, намагаючись випиляти дірку у паркані. Коли до місця прибув патруль, білоруський вояка втік.

Повідомляється, що йому не вдалося виконати плани до кінця, адже паркан був лише трохи пошкоджений. Також невідомо, чи хтось йому допомагав.

"У зв'язку з тим, що паркан перебуває вже на польській стороні кордону, офіцери склали рапорт про в'їзд солдата на польську територію. Триває слідство", — пише видання.

Варто зазначити, що це перший підтверджений випадок, коли білоруський вояка намагався розпиляти паркан. Раніше подібне фіксували кілька разів, але з боку людей у цивільному одязі — ймовірно, також переодягнених прикордонників Білорусі.

Нагадаємо, у п'ятницю, 1 вересня, білоруські прикордонники заявили про порушення їхнього повітряного простору з боку Польщі. Інцидент трапився нібито за участю гелікоптера Мі-24. За даними білоруської сторони, що польський військовий вертоліт Мі-24 на гранично малій висоті перетнув державний кордон, залетів на глибину до 1200 метрів на територію Білорусі, а потім повернувся назад.

Своєю чергою заступник міністра закордонних справ Польщі Павел Яблонський заявив, що його країна ставиться до інформації білорусів про нібито порушення їхнього повітряного простору з великою обережністю. Проте Варшава проаналізує цю інформацію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Світ, 05.09.2023 15:59