Фото: Генштаб

"Більше, ніж у Бахмуті": влада Авдіївки підрахувала знищених окупантів

В Авдіївці втрати росіян вже перевищили  кількість ліквідованих окупантів і у Вугледарі, і у Бахмуті. Відомо про мінімум три-чотири тисячі ліквідованих та сім-вісім тисяч поранених військових Російської Федерації. Також Збройні сили України спалили понад 400 одиниць ворожої техніки.

Про це в інтерв’ю "Укрінформу" повідомив начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш. 

За його словами, тільки за першу добу цього загострення, 10 жовтня, коли окупанти пішли, їхало майже 100 одиниць техніки і близько 60 з неї було знищено. Він припускає, що окупанти втратили понад 400.

"Вони йшли колонами, під час першої хвилі багато техніки знищено. Це однозначно кілька тисяч загиблих, мінімум три-чотири тисячі. Ну і поранених там уже точно сім-вісім тисяч. Багато хто каже, що втрати ворога на Авдіївському напрямку вже перевищили його втрати й у Вугледарі, й у Бахмуті", — сказав начальник Авдіївської МВА.

Нагадаємо, за інформацією мера Мелітополя Івана Федорова, російські загарбники приховують свої втрати під час вибухів на окупованих територіях. Водночас на тимчасово захоплених землях все частіше лунає "бавовна", а також почастішали випадки з умисним вбивством росіян самими ж окупантами.

Напередодні генерал Валерій Залужний повідомляв, що українські війська під час штурму росіянами Авдіївки знищили понад 100 російських танків, близько 50 артилерійських систем і сім літаків Су-25. Втрати росіян, за інформацією Залужного, в живій силі на Авдіївському напрямку становлять близько десяти тисяч осіб за місяць.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 13.11.2023 22:24