Фото: ДСНС Харківщини

"Більшість пожеж спричинили окупанти": на Харківщині загорілись майже 4 тис. гектарів лісу (фото)

У Харківській області спалахнуло одразу дев’ять лісових пожеж загальною площею майже 4 тисяч гектарів. Більшість з них спричинили окупанти.

Відповідне повідомлення з'явилось у Telegram-каналі Державної служби з надзвичайних ситуацій України.

Рятувальники зазначили, що наразі триває гасіння дев'яти лісових пожеж, а вогнем охоплено понад 3 тисячі 700 гектарів лісів. 

"Більшість пожеж спричинили окупанти. Наразі вдалося локалізувати шість пожеж на площі близько 2 тисяч 300 гектарів. Співробітники ДСНС та лісгоспів працюють в надважких умовах, перебуваючи під постійними ворожими атаками", — йдеться у повідомленні ДСНС.

Як зазначають рятувальники, складність гасіння пов’язана й з тим, що ділянки лісових масивів у прифронтових районах заміновані та забруднені нерозірваними ворожими боєприпасами.

На Харківщині спалахнули масові лісові пожежі

Фото: ДСНС Харківщини

Ситуація на фронті

На Харківському напрямку з початку доби нашими воїнами відбито одну атаку противника поблизу Липців. Українські підрозділи продовжують укріплювати позиції та оборонні рубежі. За вчорашню добу, за уточненими даними, ворог втратив на цьому напрямку 126 окупантів. Крім того, українські захисники знищили 17 автомобілів та дві одиниці спеціальної техніки.  Трьом артилерійським системам противника завдано пошкоджень. 

На Куп’янському напрямку російські окупанти один раз атакували в районі Дружелюбівки. Зазнали втрат і відійшли. За минулу добу на цьому напрямку, за уточненими даними, загальні втрати ворога склали 79 осіб. Знищено один танк Т-80 та пошкоджено автомобіль.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що на Харківщині через російські обстріли виникли масштабні лісові пожежі. Вогонь охопив понад дві тисячі гектарів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.06.2024 16:58