Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

Бив цеглою по голові і намагався спалити: на Харківщині студент зґвалтував 15-річну дівчину

На Харківщині студент жорстоко побив, зґвалтував, а потім спробував вбити 15-річну дівчинку, підпаливши її. На щастя, постраждала вижила, але наразі перебуває у важкому стані в реанімації.

Про це розповів керівник слідчого відділу поліції Харківщини Сергій Болвінов.

"Ця дика історія — про підлітків. Дівчині — 15, хлопцю — 17, він першокурсник коледжу. В спільній компанії вони святкували день народження в сусідньому селі, випивали. А потім друзі підвезли обох додому, висадили на перехресті. Далі вони пішли пішки і біля свого будинку парубок попросив допомогти йому відчинити двері, заманив дівчину додому та почав чіплятися", — зазначив він.

Проте дівчинка відмовила йому, вирвалася та побігла на вулицю. Нападник, наздогнавши свою жертву, вдарив її шість разів цеглиною по голові. Вона втратила свідомість, а він потягнув її з подвір’я на город та зґвалтував. Після цього хлопець спробував задушити неповнолітню, а також намагався підпалити, обливши її дизпаливом.

"Йшов дощ, запальничка не хотіла працювати, довелося йти за сірниками. Врешті одяг на дівчині зайнявся. Він не став чекати, поки тіло згорить, — пішов в дім, перевдягнувся, сховав свої речі за тумбочку та міцно заснув", — розповів Болвінов.

Дівчину на землі побачив чоловік з сусідньої ділянки. Він одразу впізнав школярку та покликав її матір. Саме дощ врятував життя — він не загасив полум’я повністю, але й не дав дитині згоріти.

За даними поліції, хлопець не може пояснити, навіщо таке зробив. Він розповів всі деталі: у ту ніч вдома нікого не було, тому що парубок живе лише з батьком, який працює охоронцем, а він був на нічній зміні. Матір покинула родину, коли хлопцю було сім років.

"Це було травмою, кажуть родичі. А на початку російського вторгнення він пережив окупацію і це теж вплинуло на психіку, вважає батько. Агресію хлопець проявляв і раніше, у власній родині — одного разу вдарив скляною пляшкою по голові власну бабусю", — зазначили в поліції.

Дівчинка обгоріла та отримала важкі травми. Наразі вона перебуває у дуже важкому стані в реанімації, медики намагаються її врятувати. Вона — найстарша в багатодітній родині, батько помер. Мама виховує її та трьох молодших братів сама.

Хлопцеві повідомили про підозру, він затриманий. Йому загрожує довічне ув'язнення. 

Нагадаємо, раніше у Закарпатській області в одному з сіл Мукачівського району 16-річний підліток побив та зґвалтував 62-річну жінку. Неповнолітньому оголошено про підозру. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 21.10.2024 18:54