Фото з соцмережі Х (Twitter)

Bloomberg: Байден запросить у Конгресу $100 млрд для України та Ізраїлю

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден звернеться до Конгресу із запитом, який передбачає оборонну допомогу Україні та Ізраїлю. Її розмір складатиме приблизно 100 мільярдів доларів.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на джерела.

За даними видання, комплексний пакет буде покликаний залучити широку двопартійну підтримку Ізраїлю після нападу ХАМАСу та полегшити передачу допомоги Україні для боротьби з російськими окупантами. Інсайдер вказує, що деталі пакета все ще опрацьовуються, однак вже відомо, що сума покриватиме увесь фінансовий рік. Попередній запит адміністрації Байдена, який передбачав допомогу Україні на суму 24 мільярдів доларів, охоплював лише тримісячний період.

Лідер більшості в Сенаті Чак Шумер у вівторок, 17 жовтня заявив, що очікує, що адміністрація надішле запит "до кінця цього тижня" і що він міститиме військову, дипломатичну, розвідувальну та гуманітарну допомогу для Ізраїлю.

"Ми хотіли б отримати додатковий пакет якомога швидше, тому що потреби великі як в Ізраїлі, так і в Україні", — сказав він.

Допомога США Україні та Ізраїлю

Вашингтон активно допомагає Києву від початку повномасштабного вторгнення Росії. Про наміри адміністрації Байдена об'єднати в один запит до Конгресу прохання про військову допомогу для України та Ізраїлю, сподіваючись, що це збільшить шанси на схвалення підтримки Києва, писали ЗМІ. Водночас деякі республіканці в Палаті представників США висловились проти такої ідеї. Сенатори ж від обох партій й заявили, що підтримають таку допомогу.

Глава Пентагону Ллойд Остін на зустрічі з Володимиром Зеленським у Брюсселі в середу запевнив його у тому, що США продовжать безперервно давати Україні озброєння.

17 жовтня Ізраїль звернувся до США з проханням про надання надзвичайної допомоги на суму 10 мільярдів доларів. За даними ЗМІ, ймовірність такого кроку вже обговорюють у Сенаті.

Нагадаємо, 11 жовтня США офіційно оголосили про новий пакет допомоги Україні на 200 мільйонів доларів. Цей пакет містить додаткові засоби протиповітряної оборони, протитанкову зброю та інше обладнання, щоб допомогти Україні протистояти триваючій агресивній війні Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.10.2023 00:45