Фото: 116 ОБр сил ТРО ЗСУ

Бої за Авдіївку: російські окупанти несподівано змінили тактику

На Авдіївському напрямку військові Російської Федерації почали використовувати нову тактику. Окупанти взялися рити тунелі ближче до українських позицій.

Про це в ефірі телемарафону розповів речник 110 окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка Антон Коцуконь. За його словами, тактика росіян все більше схожа до дій під час Першої світової.

"І на Авдіївському напрямку вони почали застосувати таку тактику — рити тунелі. Риють тунелі поближче до наших позицій. По-перше, в плані маскування. По-друге, щоб десь виринути ближче до наших позицій неочікувано", — розповів військовий.

Також наші розвідники зафіксували використання росіянами роботизованих машинок, які виконують функцію таких транспортних машинок дистанційного керування, боєкомплект підвозять.

"Це якісь спеціалізовані машинки, вони доволі великі, які можуть брати на себе нормальну вагу. Ресурсу в них достатньо, щодня тривають дуже запеклі бої, щодня кидають нові й нові сили на штурми — як особовий склад, так і бронетехніку, авіацію, артилерію", — сказав він.

Нагадаємо, за даними Інституту вивчення війни, російські війська під Авдіївкою зазнали серйозних втрат, але перегрупувалися. З 20 жовтня окупанти відновили наступальні операції на даному відтинку фронту.

Водночас голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних сил України Іван Тимочко заявив, що російські загарбники і надалі продовжуватимуть штурми в районі Авдіївки Донецької області. Військовий вважає, що на даному відтинку фронту "гра буде тривати в довгу".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.10.2023 21:47