Фото: Юрій Мазепа. Джерело – "РБК-Україна"

Брату Ігоря Мазепи відкрили шлях до виходу з СІЗО: суд зменшив розмір застави

Застава для брата бізнесмена Ігоря Мазепи Юрія була зменшена у дев'ять разів Київським апеляційним судом — з 45 до 5 мільйонів гривень. Чоловік є одним із чотирьох фігурантів у справі про незаконне привласнення землі поблизу Київської гідроелектростанції.

Відповідну інформацію оприлюднили адвокати Miller Law Firm, які представляють інтереси Юрія Мазепи.

За даними сторони захисту, в суді першої інстанції домоглася зменшення застави з 500 до 45 мільйонів гривень. Цікаво, що за весь час розгляду запобіжного заходу двома інстанціями адвокати домоглися зменшення застави в 100 разів.

При цьому прокурор також подавав апеляційну скаргу та наполягав на заставі у пів мільярда гривень.

Раніше повідомлялось, що 23 січня бізнесмен Ігор Мазепа вийшов з-під варти під заставу. Його підозрюють у справі щодо незаконного заволодіння землею у Київській області.

Нагадаємо, Ігор Мазепа був затриманий 18 січня на КПП Медика-Шегині під час спроби виїхати за кордон. Йому та брату суд обрав запобіжний захід у виді тримання під вартою із можливістю внесення застави. Загалом, про підозру повідомили 12 фігурантам, в офісі компаній відбувся обшук.

Справа пов’язана з отриманням права на землю для будівництва котеджного містечка преміум-класу Goodlife Park у Вишгородському районі Київської області. У ДБР стверджують, що організатори оборудки намагалися захопити 300 га вартістю понад 1 мільярд гривень. У Concorde Capital засудили дії правоохоронців. У компанії вважають, що в цій справі відбувається тиск на бізнес.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 29.01.2024 22:55