Бразилія не справляється з пожежами в Амазонії

23 СЕРПНЯ 2019 11:35

Бразилії не вистачає ресурсів для гасіння пожеж в лісах Амазонії, заявив президент країни Жаір Болсонару.

Напередодні Національний інститут космічних досліджень повідомив, що з початку року в амазонських лісах зафіксовано рекордне число вогнищ загоряння - 73 тисячі. Це ставить під загрозу збереження джунглів і безпеку аборигенів.

Бразильська влада заявили, що розслідують причини безпрецедентно агресивних пожеж. Дим з Амазонії днями досяг Сан-Паулу, при тому, що місто розташоване в 3 тисячах кілометрів від охоплених вогнем територій, повідомляє Euro News.

Екологи б'ють на сполох: за їхніми даними, що відбувається - результат політики президента Болсонару, який заохочує агресивну вирубку і псевдо-контрольне  випалювання тропічних лісів для створення сільгоспугідь. Зберегти унікальні тропічні ліси вимагають у влади і племена, які проживають в  джунглях.

У відповідь на критику Болсонару припустив, що пожежі можуть бути справою рук неурядових організацій, охочих дискредитувати його політику; пізніше він уточнив що це - не звинувачення, а всього лише версія.

Тропічні ліси Амазонії займають 5,5 мільйона квадратних кілометрів площі і виробляють близько 20% кисню, яким дихає наша планета. При цьому, за останні півстоліття втрачені вже 17% їх рослинності, заявляють в Організації Об'єднаних Націй.

Світ, 23.08.2019 11:35