Фото: Мілітарний

Британська розвідка повідомила про нову серйозну проблему росіян на фронті

Російській армії бракує на фронті в Україні контрбатарейних радарів. Це засоби, які допомагають виявляти вогневі лінії української армії, щоб згодом завдавати по них ударів.

Про це йдеться в огляді Міністерства оборони Великої Британії за 17 липня.

"Після звільнення з посади командувача 58-ю загальновійськовою армією Росії в Україні генерал-майор Іван Попов заявив, що однією з його ключових претензій була відсутність контрбатарейного забезпечення", — йдеться у повідомленні.

Інфографіка: Міноборони Великої Британії

Розвідники наголошують на тому, що російські сухопутні війська залежать від ефективного виявлення позицій української артилерії. А через відсутність контрбатарейних радарів ворожі командири не можуть вчасно реагувати.

"Росія відчуває дедалі більшу нестачу контрбатарейних радарів, особливо сучасних "Зоопарк-1М". Лише невелика частина фоту, який спочатку був розгорнутий, ймовірно, залишиться в експлуатації в Україні", — кажуть британські експерти.

І додають, що на початку липня захисникам України вдалось знищити ще один ворожий "Зоопарк".

Нагадаємо, лише за добу 16 липня Сили оборони знищили понад 600 окупантів, 23 їхні артилерійські установки та вісім танків. Від початку повномасштабного вторгнення армія РФ втратила на фронті в Україні вже більше 238 тисяч солдатів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.07.2023 10:04