Ракета "Кинджал". Джерело: mil.in.ua

Британська розвідка пояснила, чому розхвалені в Росії "Кинджали" мали неоднозначний бойовий дебют

Військово-повітряні сили Росії 14 грудня 2023 року, ймовірно, вперше зі серпня цього року застосували балістичну ракету повітряного запуску "Кинджал". Росія запустила щонайменше одну ракету в центральну Україну по військовому аеродрому.

Про це нагадало Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки.

Британські експерти зазначили, що 2018 року російський диктор Володимир Путін оголосив "Кинджал" однією з шести так званих "суперзброй".

"Кинджал" мав призначення відігравати важливу роль у військовій доктрині Росії. У війні в Україні Росія зарезервувала цю зброю для, на її думку, дуже цінних та добре захищених цілей", — йдеться в повідомленні.

Однак, за словами британських розвідників, "Кинджал" майже напевно мав неоднозначний бойовий дебют.

"Багато з його запусків, імовірно, не потрапили в ціль, а також Україні вдалося перехопити атаки цієї нібито "непереможної" системи", — підсумували в Міністерстві оборони Великої Британії.

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, що, за оцінками фахівців, ракети "Кинджали" долітають до України за лічені хвилини. Громадяни мають зовсім мало часу від початку тривоги, щоби піти в укриття. Ракета здатна розвивати швидкість до 3 400 км/год і летіти на відстань до двох тисяч кілометрів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.12.2023 09:59