Британська розвідка пояснила, навіщо Кремль звільняє командувачів

06 ЛИСТОПАДА 2022 13:15

Керівництво Росії звільняє командувачів війною проти України, щоб зняти з себе відповідальність за те, що мети "спецоперації" не досягнуто.

Про це йдеться у звіті британської розвідки 6 листопада, пише TrueUA.

У розвідці Британії заявили, що, за наявною інформацією, 3 листопада виконувачем обов'язки командувача Центрального військового округу Росії призначено генерал-майора Олександра Лінькова. Ліньков замінює генерал-полковника Олександра Лапіна, якого нібито було усунено з посади наприкінці жовтня 2022 року.

Якщо це підтвердиться, пишуть у британській розвідці, то стане черговим випадком у серії звільнень вищих російських воєначальників з початку повномасштабного вторгнення у лютому 2022 року. Британці нагадали, що раніше цього року було замінено командувачів Східного, Південного та Західного військових округів Росії.

"Ці звільнення є зразком звинувачень на адресу вищого російського військового командування за невдачі в досягненні цілей Росії на полі бою. Почасти це, ймовірно, спроба відсторонитися і відвести провину від вищої російської влади", – резюмується у звіті.

Нагадаємо, раніше в українській розвідці пояснили, чому Росія масовано обстрілює Україну переважно понеділками.

Війна, 06.11.2022 13:15