У розвідці пояснили, чому Росія масовано обстрілює Україну переважно по понеділках

02 ЛИСТОПАДА 2022 18:08

Росіяни останнім часом здійснюють масовані атаки по Україні щопонеділка. Це спроба деморалізувати державу, владу та суспільство.

Про це повідомив речник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов, пише TrueUA.

"Цинізм полягає в тому, що протягом певного часу після останнього удару ворог вичікує і спостерігає за відновлювальними роботами, і потім намагаються знову нищити вже навіть відремонтовані мережі. Певна сатаністська путінська логіка в таких паузах є", — сказав він.

За словами Юсова, це прямий удар по економічній активності, тому що понеділок — це новий робочий тиждень, працюють установи, підприємства і соціальна інфраструктура.

"По суті це щоразу спроба зупинити країну в життєдіяльності", — підкреслив речник ГУР.

Юсов наголосив, що кожна масована атака потребує серйозної підготовки, її не планують і не організовують за один день, тому до графіка щопонеділка прив'язуватися не треба, бо він може бути змінений.

Юсов вважає, що найімовірніше, росіяни продовжуватимуть атакувати об'єкти критичної інфраструктури, тому шкода може бути суттєвою. Але суспільство, партнери, сили ППО — усі готуються до цього.

На його думку, головна мета масових атак з боку росіян — деморалізувати державу, владу та суспільство, змусити до капітуляції та домовленостей на умовах Путіна.

"Нічого з цього не вийде, як і не вийшло на полі бою. Втративши можливість просуватися на своїх умовах на полі бою, тепер нас намагаються залякати в терористичний спосіб", — підсумував речник ГУР.

Нагадаємо, в останніх новинах повідомлялося, що Росія випустила по українських містах 4500 ракет

Війна, 02.11.2022 18:08