Фото: соцмережі

Британські розвідники проаналізували економічну ситуацію в Україні

Після двох років повномасштабної війни українська економіка залишається стійкою. Цього року очікується її реальне зростання на рівні 3%.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані своєї розвідки.  

"Це продовжує тенденцію відновлення економіки України після падіння у 2022 році, яке склало 29%, за яким виникнуло реальне економічне зростання на п'ять відсотків у 2023 році", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Національний банк України прогнозує річний рівень інфляції в країні в межах 8,2%, хоч раніше повідомлялось про інфляцію на рівні 8,6%. Проте у другій частині 2024 року очікується зростання інфляції. 

Британська розвідка

Інфографіка: британська розвідка

"Покращення економічних умов в Україні може дозволити Нацбанку поступово знижувати базову відсоткову ставку. В кінці квітня цього року в Україні знижено облікову ставку до 13,5% з 14,5%, які були встановлені у березні 2024-го. Це значно нижче пікового рівня воєнного часу, який складав 25%", — наголосили у розвідці.

Нагадаємо, у квітні в НБУ зробили прогноз, що, попри економічний спад на початку повномасштабної війни, зараз економіка України демонструє позитивні сигнали та високу адаптивність. Надалі відбуватиметься поступове відновлення цієї сфери.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 16.05.2024 14:45