Фото: dvs-sat.com

"Перша космічна війна": інженер розповів, як сучасні технології допомагають Україні на полі бою

Це перша в історії війна, в якій новітні космічні технології відіграють вирішальну роль на полі бою. Зокрема, українські військові дають відсіч рашистам, використовуючи потужні засоби космічного зв’язку, розвідки та боєприпасів із GPS-наведенням.

Про це американський аерокосмічний інженер, письменник та засновник "Марсіанського товариства" Роберт Зубрін розповів в інтерв’ю "РБК-Україна".

"У цьому сенсі це перша космічна війна. Хоча космічні засоби використовувалися у війні з часів В’єтнаму, це перша війна, в якій вони відіграють вирішальну роль", — пояснив він.

За його словами, космічні технології, надають Україні Сполучені Штати Америки.

"Проблема в тому, що невизначено, якою буде ця підтримка", — підкреслив Зубрін.

Також аерокосмічний інженер підкреслив, що Україна має перевагу над Росією на полі бою, адже космічні технології допомагають ЗСУ воювати.

"Той факт, що Україна може воювати навіть проти Росії, яка втричі більша за Україну, використовуючи перевагу в космосі, свідчить про те, що в будь-якій майбутній війні між рівноправними націями виграє сторона з перевагою в космосі", — підсумував він.

Нагадаємо, що 10 квітня американська компанія SpaceX, яка належить мільярдеру Ілону Маску, здійснила запуск чергової партії з 23 інтернет-супутників Starlink.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.05.2024 17:08