Фото: reuters

У Японії випробували нову космічну ракету Kairos: вона вибухнула через кілька секунд після запуску (відео)

У середу, 13 березня, у Японії пройшли випробування ракети Kairos, яку виготовила компанія Space One. Проте вона вибухнула всього за кілька секунд після свого першого запуску.

Про це пише Reuters.

Kairos — невелика твердопаливна ракета, виготовлена японською компанією Space One. Вона вибухнула через п'ять секунд після старту.

Невдача для Space One і ракетної промисловості в Японії сталася саме в той час, коли уряд та інвестори нарощують підтримку сектора на тлі росту національної безпеки та стрімкого зростання попиту на комерційні супутники.

"Ракета припинила політ після того, як вирішила, що досягнення її місії буде важким", — заявив президент компанії Масакадзу Тойода.

Space One не уточнила, що спровокувало самознищення ракети. Проте компанія запустить наступний Kairos та проведе розслідування вибуху. Також зазначається, що ракета самознищується, коли виявляє помилки в траєкторії польоту, швидкості або системі управління, які можуть спричинити аварію, яка загрожує людям на землі.

"Ми не використовуємо світову "невдачу", тому що кожне випробування приносить нам нові дані та досвід для ще одного виклику", — заявив Тойода.

Відомо, що біля стартового майданчика ніхто не постраждав, а пожежу загасили.

Нагадаємо, 2 лютого Північна Корея запустила декілька крилатих ракет в море біля свого західного узбережжя.

Перед цим КНДР вже здійснювала запуск кількох крилатих ракет у напрямку Жовтого моря. Зокрема, вранці 24 січня Північна Корея вкотре випустила кілька крилатих ракет у напрямку Жовтого моря. Запуск крилатих ракет відбувся через кілька днів після того, як Пхеньян заявив, що випробував підземний ядерний ударний безпілотник.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 13.03.2024 17:42