Фото: соцмережі

КНДР здійснила черговий запуск кількох крилатих ракет біля західного узбережжя

У п’ятницю, 2 лютого, Північна Корея запустила декілька крилатих ракет в море біля свого західного узбережжя. Перед цим, КНДР здійснювала запуск кількох крилатих ракет у напрямку Жовтого моря вранці 24 січня.

Про це повідомив Об'єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї.

За інформацією південнокорейського відомства, КНДР запустила "неідентифіковані крилаті ракети" близько 11:00 за місцевим часом (04:00 за Києвом) біля свого західного узбережжя.

За інформацією Reuters, з минулого тижня Північна Корея заявляє, що провела випробування стратегічних крилатих ракет, маючи на увазі, що вони можуть бути призначені для несення ядерного озброєння.

Раніше цього тижня північнокорейські державні ЗМІ повідомляли, що КНДР випробувала свої нові крилаті ракети підводного базування. Зазначається, що північнокорейський лідер Кім Чен Ин знаходився на місці, щоб контролювати запуск, в ході якого використовувалися ракети з тим самим розпізнавальним маркуванням, що й ракети наземного базування.

Військові Південної Кореї заявили, що Північна Корея, зважаючи на все, проводить випробування своїх ракет з метою модернізації своїх можливостей, повідомляє Reuters.

Нагадаємо, вранці 24 січня, Північна Корея випустила кілька крилатих ракет у напрямку Жовтого моря. Зазначається, що запуск крилатих ракет відбувся через кілька днів після того, як Пхеньян заявив, що випробував підземний ядерний ударний безпілотник.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Світ, 02.02.2024 11:27